0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Біосинтез пеніциліну культивуванням Penicillium chrysogenum» (1 частина) (ID:521159)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Мікробіологія
Сторінок: 41
Рік виконання: 2021
Вартість: 350
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП..................................................................................................................... 3 РОЗДІЛ 1. ХАРАКТЕРИСТИКА КІНЦЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ ВИРОБНИЦТВА. 5 РОЗДІЛ 2. ОБҐРУНТУВАННЯ ВИБОРУ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ВИРОБНИЦТВА..................................................................................................... 6 2.1. Обґрунтування вибору біологічного агента............................................... 6 2.2. Обґрунтування вибору умов культивування ............................................. 7 2.3. Розрахунок кількості необхідних стадій підготовки посівного матеріалу ............................................................................................................................. 10 2.4. Наведення складу поживного середовища .............................................. 11 2.5. Обґрунтування способу приготування і стерилізації поживного середовища для одержання інокуляту і виробничого біосинтезу ................ 12 РОЗДІЛ 3. ХАРАКТЕРИСТИКА БІОЛОГІЧНОГО АГЕНТА ......................... 14 3.1. Таксономічний статус ................................................................................ 14 3.2. Морфолого-культуральні ознаки.............................................................. 14 3.3. Фізіолого-біохімічні ознаки ...................................................................... 15 3.4. Схема біотрансформації ростового субстрату......................................... 19 РОЗДІЛ 4. ОПИС ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ................................................. 21 РОЗДІЛ 5. КОНТРОЛЬ ВИРОБНИЦТВА.......................................................... 34 5.1. Мікробіологічний контроль....................................................................... 34 5.2. Визначення концентрації джерела азоту та вуглецю.............................. 36 5.3. Визначення концентрації цільового продукту ........................................ 37 ВИСНОВКИ.......................................................................................................... 40 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ ............................. 41 (Технологічна схема поки що відсутня)
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
РЕФЕРАТ Перспективним напрямком розвитку сучасних науки та виробництва є пошук нових біологічно-активних речовин з лікувально-профілактичними властивостями та нових продуцентів для їх отримання. При цьому перевага надається препаратам, які отримуються саме біотехнологічним шляхом. Бензилпеніцилін – природний β-лактамний антибіотик з антибактеріальною дією. Він призначений для лікування інфекції легень та дихальних шляхів, сечо- та жовчовидільних шляхів, ранових інфекції, гнійних інфекцій шкіри, м'яких тканин, слизових оболонок, різних форм ангін, дифтерії, скарлатини, гонореї, сифілісу тощо. Обраний для виробництва бензилпеніциліну штам Penicillium chrysogenum який було отримано шляхом хімічного мутагенезу, в результаті чого продуктивність штаму збільшилась більш ніж в два рази. Для культивування Penicillium chrysogenum обрано періодичне глибинне культивування за таких умов: температура культивування 25-28°С, оберти мішалки 300-400 об./хв., аерація - 1,0 V/хв., час культивування - 22-25 год. Розраховано, що для виробничого культивування продуцента у ферментері об’ємом 1 м 3 з коефіцієнтом заповнення 0,7 процес одержання посівного матеріалу буде проходити у 4 етапи. Для вирощування Penicillium chrysogenum обрано поживне середовище складу (г/л): кукурудзяний екстракт - 6,0; глюкоза-10,0, NaCl - 0,2; К2НРO4 - 0,5; (NH4)2SO4-0,5; MgSO4 x 7Н2O - 0,2; дріжджовий екстракт- 3,0; вода питна. Для приготування його необхідно розділити на дві композиції Ключові слова: Антибіотики, Penicillium chrysogenum, пеніцилін