0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

впливу культуральних фільтратів мікроміцетів Fusarium oxysporum і Fusarium moniliforme на ростову реакцію та активність пероксидази пересадкових калусних культур (ID:836785)

Тип роботи: бакалаврська
Дисципліна:Біологія
Сторінок: 32
Рік виконання: 2017
Вартість: 500
Купити цю роботу
Зміст
АНОТАЦІЯ………………………………………………………………..2 ВСТУП……………………………………………………………………..5 1. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ…………………………………………………7 1.1 Біотичний стрес та реакція надчутливості рослинного організму….7 1.2 Фітопатогенні мікроміцети р. Fusarium та склад їх екзометаболітів…………………………………………………………………..9 1.3 Культура in vitro – сучасна модельна система дослідження рослин……………………………………………………………………………11 1.4 Використання методів in vitro в дослідженнях фізіології стійкості злаків……………………………………………………………………………..13 2. МАТЕРІАЛИ, СХЕМА та МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ…………...14 2.1 Характеристика об’єктів дослідження…………………………….14 2.1.1 Рослинний матеріал: NILs за генами VRN лінії Triticum aestivum L…………………......................................................14 2.1.2 Отримання та характеристика пересадкової калусної культури…………………………………………………………………………15 2.1.3 Мікроміцети р. Fusarium: Fusarium oxysporum та Fusarium moniliforte ………………………………………………………………..17 2.1.4 Отримання культурального фільтрату міксоміцетів…………..18 2.2 Схема проведення експериментів…………………………………..19 2.3 Методи дослідження: - біотехнологічні, мікробіологічні, фітоморфометричні, біохімічні, мікроскопічні, статистичні…………………………………………………….19 3. РЕЗУЛЬТАТИ та ОБГОВОРЕННЯ………………………………....21 3.1 Вплив екзометаболітів фітопатогенів р. Fusarium на ростову реакцію калусних культур NILs……………………………………………..21 3.1.1 Морфологічна характеристика калусної культури ізогенних ліній пшениці за дії культуральних фільтратів фітопатогенів…………………….22 3.1.2 Ростовий індекс калусної культури ізогенних ліній пшениці за дії екзометаболітів фітопатогенів р. Fusarium…………………………………..23 3.2 Вплив екзометаболітів фітопатогенів р. Fusarium на цитологічну характеристику калусних тканин NILs ………………………………………23 3.3 Вплив екзометаболітів фітопатогенів р. Fusarium на активність пероксидази – основного компонента антиоксидазної систетеми в калуснах ізогенних ліній пшениці ………………………………………………………..26 3.4 Аналіз прояву стійкості ізогенних за генами контролю темпів розвитку ліній пшениці за умов культури in vitro ……………………………27 ВИСНОВКИ……………………………………………………………...28 СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ………………………………………………….29 ДОДАТКИ…………………………………………………………………32
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Актуальність. Пшениця - найважливіша продовольча культура, яка займає провідне місце в зерновому балансі України [21]. Її продуктивність залежить від реалізації генетично закладених властивостей, а також впливу умов навколишнього середовища, що діють на кожному етапі онтогенезу рослини [21]. Відомо, що тривалість онтогенезу, тип (ярий / озимий) і швидкість розвитку у пшениці м'якої Triticum aestivum L. детерміновані системою генів VRN [22, 25]. Одним з факторів, що обмежують продуктивність м'якої пшениці, є ураження фузаріозними захворюваннями, викликаними різними видами мікроміцетів роду Fusarium [11]. Культура in vitro є сучасною модельної системою в фітобіологічних дослідженнях і в даний час широко використовується в клітинній селекції для отримання стійких до хвороб сортів рослин [2, 16]. Оскільки у формуванні стійкості до фітопатогенів істотну роль відіграє вік, фаза онтогенезу рослини, яка зазнала біотичного стресу, становить інтерес вивчити предетермінацію генами контролю темпів розвитку пшениці формування механізмів стійкості до біотичних стресів. Теоретичне та практичне значення. Оскільки темпи і тип розвитку рослин пшениці м’якої визначають її адаптивність, поширеність у зонах вирощування, а фузаріозні захворювання суттєво обмежують її продуктивність, дослідження зв’язку ступеню стійкості до фітопатогенів та генетичного контролю темпів розвитку має важливе теоретичне і прикладне значення. Культура in vitro є зручною моделлю для дослідження процесів росту та розвитку рослин [6]. Клітини калусної тканини вищих рослин, поряд з придбанням нових специфічних властивостей, здатні зберігати властивості, характерні для рослин в умовах in vivo [9]. Це дає підставу використовувати культуру in vitro, як біологічну тест-систему для визначення ступеню стійкості рослинних генотипів до біотичних та абіотичних стресів.