0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Між рідною тіткою (дарувальник) та племінником (обдаровуваний) був укладений договір дарування гаражу. У тексті договору, зокрема, було зазначено: «Право власності обдаровуваного на дарунок виникає з моменту його прийняття. Прийняттям дарунка вважається п (ID:999260)

Тип роботи: стаття
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 2
Рік виконання: 2024
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
Між рідною тіткою (дарувальник) та племінником (обдаровуваний) був укладений договір дарування гаражу. У тексті договору, зокрема, було зазначено: «Право власності обдаровуваного на дарунок виникає з моменту його прийняття. Прийняттям дарунка вважається передача дарувальником обдаровуваному ключів від гаражу». Договір дарування гаражу було нотаріально посвідчено увечері п’ятниці. У присутності нотаріуса дарувальник передала обдаровуваному ключі від гаражу. Нотаріус повідомила, що її робочий день завершується, та запропонувала провести реєстрацію права власності обдаровуваного на нерухоме майно (гараж) у понеділок, проти чого останній не заперечував. У суботу рідна тітка обдаровуваного раптово померла. Дізнавшись про це, нотаріус відмовилася здійснювати реєстрацію права власності на гараж за обдаровуваним. Посилаючись на положення договору, які пов’язують виникнення права власності на дарунок з моментом його прийняття, обдаровуваний пред’явив позов зі скаргою на відмову у вчиненні нотаріальних дій, вимагаючи визнання права власності на дарунок. Вирішить справу.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Між рідною тіткою (дарувальник) та племінником (обдаровуваний) був укладений договір дарування гаражу. У тексті договору, зокрема, було зазначено: «Право власності обдаровуваного на дарунок виникає з моменту його прийняття. Прийняттям дарунка вважається передача дарувальником обдаровуваному ключів від гаражу». Договір дарування гаражу було нотаріально посвідчено увечері п’ятниці. У присутності нотаріуса дарувальник передала обдаровуваному ключі від гаражу. Нотаріус повідомила, що її робочий день завершується, та запропонувала провести реєстрацію права власності обдаровуваного на нерухоме майно (гараж) у понеділок, проти чого останній не заперечував. У суботу рідна тітка обдаровуваного раптово померла. Дізнавшись про це, нотаріус відмовилася здійснювати реєстрацію права власності на гараж за обдаровуваним. Посилаючись на положення договору, які пов’язують виникнення права власності на дарунок з моментом його прийняття, обдаровуваний пред’явив позов зі скаргою на відмову у вчиненні нотаріальних дій, вимагаючи визнання права власності на дарунок. Вирішить справу. Відповідно до ч.1 ст.717 ЦК України «1. За договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов'язується передати в майбутньому другій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність..» Також, відповідно до ч.1 ст.718 ЦК України «1. Дарунком можуть бути рухомі речі, в тому числі гроші та цінні папери, а також нерухомі речі…»
Інші роботи з даної категорії: