0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Між банком «Raiffeisen BANK AVAL» і АТ «Нива» 21 березня 2019 року укладено кредитний договір на суму 1 400 000 грн. Із строком повернення 21 березня 2021 року та сплатою 15% річних від суми кредиту. Майновими поручителями АТ «Нива» виступили 5 колективни (ID:999322)

Тип роботи: реферат
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 3
Рік виконання: 2024
Вартість: 120
Купити цю роботу
Зміст
Між банком «Raiffeisen BANK AVAL» і АТ «Нива» 21 березня 2019 року укладено кредитний договір на суму 1 400 000 грн. Із строком повернення 21 березня 2021 року та сплатою 15% річних від суми кредиту. Майновими поручителями АТ «Нива» виступили 5 колективних сільськогосподарських підприємств (КСП). Кожне поручилося майном в сумі 350 000 грн. Майнове поручительство було оформлено єдиним договором, скріплено підписами та печаткою всіх сторін кредитної угоди: банком, АТ «Нива» та 5 КСП. 21 березня 2021 року кредит не був повернутий і 20 травня 2021року банк звернувся з претензією до АТ та поручителів як солідарних боржників про повернення суми кредиту, процентів за користування та пені за прострочку. Оскільки відповіді на претензію не надійшло, банк звернувся з позовом до господарського суду. В судовому засіданні представник АТ заявив, що господарський суд порушив справу про оголошення його банкрутом за заявою податкової адміністрації і тому АТ неспроможне повернути кредит. Лише 2-є з майнових поручителів погодилися виконати свої зобов’язання у сумі, передбаченій договором. Решта три відмовилися від виконання своїх зобов’язань з таких мотивів: майнова порука укладалася виключно в особистих інтересах голів КСП, які на час розгляду справи усунуті з посад загальними зборами. Сама ж угода суперечить цілям діяльності КСП і має бути визнана недійсною згідно із ст. 227 Цивільного кодексу України. Проаналізуйте ситуацію.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Між банком «Raiffeisen BANK AVAL» і АТ «Нива» 21 березня 2019 року укладено кредитний договір на суму 1 400 000 грн. Із строком повернення 21 березня 2021 року та сплатою 15% річних від суми кредиту. Майновими поручителями АТ «Нива» виступили 5 колективних сільськогосподарських підприємств (КСП). Кожне поручилося майном в сумі 350 000 грн. Майнове поручительство було оформлено єдиним договором, скріплено підписами та печаткою всіх сторін кредитної угоди: банком, АТ «Нива» та 5 КСП. 21 березня 2021 року кредит не був повернутий і 20 травня 2021року банк звернувся з претензією до АТ та поручителів як солідарних боржників про повернення суми кредиту, процентів за користування та пені за прострочку. Оскільки відповіді на претензію не надійшло, банк звернувся з позовом до господарського суду. В судовому засіданні представник АТ заявив, що господарський суд порушив справу про оголошення його банкрутом за заявою податкової адміністрації і тому АТ неспроможне повернути кредит. Лише 2-є з майнових поручителів погодилися виконати свої зобов’язання у сумі, передбаченій договором. Решта три відмовилися від виконання своїх зобов’язань з таких мотивів: майнова порука укладалася виключно в особистих інтересах голів КСП, які на час розгляду справи усунуті з посад загальними зборами. Сама ж угода суперечить цілям діяльності КСП і має бути визнана недійсною згідно із ст. 227 Цивільного кодексу України. Проаналізуйте ситуацію. У нашому випадку був укладений кредитний договір. А саме, відповідно до ч. 1 ст. 1054 ЦКУ за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) (у нашому випадку банк) зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти. Також потрібно взяти до уваги положення ч. 2 ст. 1054 ЦКУ до відносин за кредитним договором застосовуються положення параграфа 1 цієї глави, якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із суті кредитного договору.
Інші роботи з даної категорії: