0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Фермер Г. уклав з фермером М. письмовий договір найму (оренди), узявши в користування на три роки трактор з плугом та бороною з метою обробки своєї земельної ділянки під посадку овочів, але раптово помер через місяць після укладення договору. Його син, як (ID:999844)

Тип роботи: стаття
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 2
Рік виконання: 2024
Вартість: 80
Купити цю роботу
Зміст
Фермер Г. уклав з фермером М. письмовий договір найму (оренди), узявши в користування на три роки трактор з плугом та бороною з метою обробки своєї земельної ділянки під посадку овочів, але раптово помер через місяць після укладення договору. Його син, який був єдиним спадкоємцем і прийняв спадщину протягом встановленого ч. 1 ст. 1270 ЦК України строку, нічого не розумів у сільському господарстві та залишав техніку на зберігання під відкритим небом, внаслідок чого вона почала іржавіти. М. в судовому порядку вимагає від сина Г. розірвання договору та відшкодування вартості ремонту техніки. Г. не погоджується з вимогами, стверджуючи, що, по-перше, він не укладав договору і не має відношення до сільського господарства, оскільки проживає у місті; по-друге, договір, який уклав його батько, є нікчемним, адже згідно Правил дорожнього руху трактори належать до числа транспортних засобів, а договір найму транспортного засобу за участю фізичної особи підлягає нотаріальному посвідченню.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
За договором найму транспортного засобу наймодавець передає або зобовʼязується передати наймачеві транспортний засіб в користування за плату на певний строк. Згідно частини 1 статті 798 Цивільного кодексу України предметом договору найму транспортного засобу можуть бути повітряні, морські, річкові судна, а також наземні самохідні транспортні засоби тощо. Відповідно до ч. 1, 2 ст. 509 ЦК України «1. Зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов’язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку. 2. Зобов'язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.» Також. відповідно до ч. 1, п. 1 ч. 2 ст. 11 ЦК України «1. Цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки.
Інші роботи з даної категорії: