0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Особливості реабілітації хворих на виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки у після лікарняний період (ID:147521)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Реабілітація
Сторінок: 39
Рік виконання: 2011
Вартість: 500
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП .. 3 РОЗДІЛ 1 ВИВЧЕННЯ ТА ОБГРУНТУВАННЯ ВИРАЗКОВОЇ ХВОРОБИ ШЛУНКА ТА ДВАНАДЦЯТИПАЛОЇ КИШКИ …5 1.1 Анатомія та фізіологія шлунка та дванадцятипалої кишки ….5 1.2 Етіологія та патогенез виразкової хвороби …9 1.3 Клінічні прояви захворювання ..13 РОЗДІЛ 2 ФІЗИЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ХВОРИХ НА ВИРАЗКОВУ ХВОРОБУ ШЛУНКА ТА ДВАНАДЦЯТИПАЛОЇ КИШКИ …18 2.1 Лікувальна фізична культура при виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки .18 2.2 Фізіотерапія - як метод реабілітації хворих на виразкову хворобу……………………………………………………………………………. ..20 2.3 Масаж як один з методів реабілітації ……………………………...22 2.4 Визначення ефективності лікувальної фізичної культури при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки…………………………...23 ВИСНОВКИ ..33 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ …35 ДОДАТКИ ..37
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Виразкова хвороба уражає людей у активному творчому віці, призводить до тимчасової, а часом і стійкої втрати працездатності. Вона належить до найпоширеніших захворювань органів травлення. Виразкова хвороба поліетіологічне захворювання. Відомо багато екзогенних факторів ризику її виникнення, зокрема: нерегулярне, незбалансоване за вмістом білків, жирів, вуглеводів, вітамінів харчування; шкідливі звички (куріння, алкоголь); надмірні нервово-психічні навантаження; професійні шкідливості; медикаментозні впливи (глюкокортикостероїди, нестероїдні протизапальні засоби); низький соціально-економічний рівень життя. Вони є передумовою або сприяють виникненню й розвитку виразок гастродуоденальної ділянки. Для одних факторів зв'язок з пептичною виразкою доведений, для інших залишається дискусійним і досі. Існують і ендогенні фактори, що зумовлюють виразкову хворобу, зокрема генетична схильність; хронічний Нр-гастрит та метаплазія шлункового епітелію у дванадцятипалій кишці; гіперпродукція соляної кислоти та пепсину (фактори агресії) і гіпопродукція мукопротеїнів та слизу (фактори захисту); порушення гастродуоденальної моторики (дуоденальна ретропульсація, дуоденогастральний рефлюкс); молодий вік, чоловіча стать. У сукупності лікувальних заходів медичної реабілітації щодо запобігання ускладнень, відновлення здоров'я, функціонального стану і працездатності хворих фізична реабілітація застосовується у всіх її періодах. Фізична реабілітація поліпшує якість лікування, запобігає можливим ускладненням при травмах, прискорює відновлення функцій органів і систем, тренує та загартовує організм, повертає працездатність. Залежно від періоду перебігу хвороби визначаються завдання засоби і методика занять лікувальною фізичною культурою.