0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

BRC (Розроблення системи управління безпечністю на основі стандарту BRC Global Standard for Food Safety (ID:286139)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 155
Рік виконання: 2018
Вартість: 400
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП .......................................................................................................................... 4 РОЗДІЛ 1. ХАРАКТЕРИСТИКА МІЖНАРОДНИХ СИСТЕМ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ОБГРУНТУВАННЯ ВИБОРУ СТАНДАРТУ BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY. .................................................................................................. 6 РОЗДІЛ 2. РОЗРОБЛЕННЯ ТА ОПИС ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ.......... 18 РОЗДІЛ 3. РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРАМ-ПЕРЕДУМОВ ........................................ 25 РОЗДІЛ 4. РОЗРОБЛЕННЯ СИСТЕМИ НАССР ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ГЛАЗУРОВАНОГО СИРКА .................................................................................... 40 4.1. Опис продукції та визначення її використання за призначенням ............. 40 4.2. Ідентифікація та аналіз небезпечних факторів при виробництві глазурованого сирка .............................................................................................. 42 4.3. Контрольні запобіжні заходи. Визначення критичних контрольних точок та складання плану НАССР для виробництва глазурованого сирка ................ 47 4.4 Процедури верифікації та валідації системи управління ............................ 51 РОЗДІЛ 5. УПРАВЛІННЯ НЕВІДПОВІДНОЮ ПРОДУКЦІЄЮ ТА ПРОЦЕДУРА ПРОСТЕЖУВАНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВІ .............................. 54 5.1 Визначення понять «простежуваність» та «управління невідповідною продукцією» ........................................................................................................... 54 5.2 Ідентифікація готової продукції ..................................................................... 57 5.3 Порядок проведення робіт з невідповідною продукцією ............................ 58 ВИСНОВОК ............................................................................................................... 66 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ................................................................. 68 ДОДАТКИ .................................................................................................................. 71
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
РОЗДІЛ 3. РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРАМ-ПЕРЕДУМОВ Програми-передумови – це основні умови та заходи, необхідні для підтримання гігієнічних умов на всіх етапах ланцюга виготовлення харчових продуктів, тобто створення підґрунтя системи безпечності НАССР та забезпечення її постійної дієвості. Програми-передумови є обов’язковими та призначені для ефективного функціонування системи безпечності харчових продуктів та контролю за небезпечними факторами і повинні бути розроблені, задокументовані і повністю впроваджені операторами ринку перед застосуванням системи НАССР. Сфера застосування програм-передумов повинна охоплювати усі потенційні загрози безпечності [12]. Більшість програм-передумов засновано на кодексах належної виробничої практики (GМP) та належної гігієнічної практики (GНP) а також процедурах санітарного контролю. Оскільки GMP та процедури санітарного контролю впливають на виробничі умови, їх необхідно розглядати як програми-передумови до застосування НАССР. Програми – передумови також охоплюють такі процеси як: навчання персоналу; маркування продукції та поінформованість споживачів; системи надходження, зберігання та дистрибуції; керування виробничим обладнанням щодо його придатності; керування закупленими матеріалами (наприклад, сировиною, інгредієнтами, хімічними речовинами, пакувальними матеріалами); програми погодження та схвалення постачальників; системи простежуваності сировини та кінцевих продуктів тощо. 1. Програма-передумова щодо зовнішніх стандартів Виробничий підрозділ підприємства повинен мати відповідні розміри, місце розташування і споруди та підтримуватися в стані, що дозволяє знизити ризик забруднення і спростити виробництво безпечних та відповідних нормативній документації готових продуктів. Аналізуються місцеві види діяльності та навколишнє середовище в місці розташування підприємства, які можуть мати негативний вплив на чистоту готових продуктів, а також вживаються заходи для запобігання забруднення. Якщо для захисту виробництва (від можливих забруднень, затоплення і т.п.) прийняті захисні дії, у разі будь-яких змін вони підлягають перегляду. Поза майданчикові території потрібно підтримувати в хорошому стані. Якщо на території навколо будівель росте трава або зелені насадження, за ними потрібно доглядати і підтримувати їх в належному стані. Для того щоб запобігти забрудненню продуктів, поза майданчикові автодороги, закріплені за підприємством, повинні бути в справному стані і мати якісне покриття. Для того щоб звести до мінімуму можливість забруднення продуктів, необхідно доглядати за конструкцією будівель (наприклад, прибирати місця гніздування птахів, усувати зазори в ущільненні навколо трубопроводів, щоб запобігти проникненню шкідливих організмів, потрапляння води та інших забруднюючих речовин). 2. Програма-передумова щодо охорони Системи охорони повинні забезпечувати захист продуктів, що знаходяться під контролем виробництва, від крадіжки і навмисного забруднення. Впроваджується документована оцінка заходів щодо забезпечення охорони, а також потенційних ризиків для продуктів через будь-які навмисні спроби забруднення або пошкодження продуктів. Здійснюється оцінка всіх ділянок з відомими ризиками та визначаються і чітко позначаються вразливі зони або зони з обмеженим доступом, з метою забезпечення в них спостереження та контролю. Дані заходи переглядаються як мінімум щорічно. Доступ до ділянок виробництва та зберігання дозволений тільки для співробітників, а також осіб, які мають відповідний дозвіл, і контроль входу в підрозділ виробництва (підрядники і відвідувачів). У підрозділі також повинна діяти система звіту про відвідувачів. Необхідно за місцем провести навчання персоналу по процедурам охорони і зобов'язати персонал інформувати про всі невстановлених або невідомих відвідувачів.... Розроблені програми-передумови наведено у Додатку 2 - 6.