0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Наукова робота з дисципліни “Стратегічний управлінський облік” на тему “Нефінансова звітність: світові приклади та особливості складання ” (ID:722940)

Тип роботи: аналітична робота
Сторінок: 45
Рік виконання: 2021
Вартість: 400
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП…………………………………………………………………….3 1.РОЗДІЛ 1 Нефінансова звітність : теоретична та емпірична очевидність 1.1.Основні положення Директиви 2014/95/ЄС про нефінансову звітність та їх трансформації для України……………………………..4 1.2.Нефінансова звітність як інструмент сталого глобального відновлення в умовах пандемії COVID-19 …………………………….8 Висновки до розділу 1…………………………………………………..13 2.РОЗДІЛ 2 Аналіз світового досвіду складання нефінансової звітності 2.1. Дослідження нефінансової звітності у світовому контексті і її вплив на репутацію сучасної компанії…………………………………………15 2.2. Запозичення європейського досвіду та шляхи впровадження в Україні…………………………………………………………………….18 Висновки до розділу 2……………………………………………………21 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ ………………………………………..23 Списки використаних джерел ………………………………………….26 Додатки…………………………………………………………………..28
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
РОЗДІЛ 1 Нефінансова звітність : теоретична та емпірична очевидність 1.1.Основні положення Директиви 2014/95/ЄС про нефінансову звітність та їх трансформації для України Нині існує єдиний консенсус щодо того, що фінансова звітність більше не може бути достатньою, коли мова заходить про звітність підприємств, оскільки вона не відображає усієї господарської діяльності компанії. Інформація у фінансовій звітності відображає лише короткострокові грошові аспекти бізнесу, але не дає уявлення про екологічні, соціальні та управлінські аспекти бізнесу, які в довгостроковій перспективі є набагато важливішими. [4] Нефінансова звітність є «обов'язковою» умовою сучасної економіки для різних груп населення, оскільки відображає відповідальність компанії вести господарську діяльність у сталий спосіб. На основі вибірки з 200 вищих виконавчих менеджерів у всьому світі та за результатами дослідження, проведеного The Economist, 87% респондентів погоджуються з тим, що стійкість стане більш важливою протягом наступних 3 років [2]. П'ятдесят сім відсотків респондентів стверджують, що їх фірми використовують звіти про стійкість як основу для нових бізнес-стратегій. Результати показують, що 49% респондентів повідомляють про прогрес у досягненні своїх цілей щодо екологічної стійкості, а 53% повідомляють про прогрес у напрямку соціальної стійкості. Існує все більше доказів того, що звітність про сталість набуває все більшого значення. За результатами KPMG (аудиторська компанія) за 2010 рік, майже 80% з 250 найбільших у світі підприємств повідомляють про сталість [2]. Відповідно до § 6 Директиви 2014/95/ЄС від 22 жовтня 2014 р. (надалі – Директива 2014/95/ЄС) великі підприємства повинні підготувати нефінансовий звіт, який міститиме інформацію щодо як мінімум таких аспектів: охорона навколишнього середовища, питання зайнятості та соціальні питання, повага прав людини, боротьба з корупцією і хабарництвом. Директива про нефінансову звітність (Директива NFR) набула чинності в усіх країнах-членах ЄС у 2018 році. Усі 28 країн з тих пір адаптували Директиву до національного законодавства, і тепер компанії мають виконувати її. Ця Директива закріплена в Договорі про функціонування ЄС, що дозволяє державам-членам перевищувати вимоги, встановлені ЄС у питаннях охорони навколишнього середовища.