0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Оцінка формування і використання ресурсного потенціалу (ID:55133)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 65
Рік виконання: 2014
Вартість: 70
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИКО – МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНКИ ФОРМУВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА 1.1. Сутність ресурсного потенціалу підприємства та його характеристика 1.2. Формування ресурсного потенціалу підприємства та його елементи 1.3. Методологія оцінки ефективності використання ресурсного потенціалу РОЗДІЛ 2 ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ ОЦІНКИ ФОРМУВАННЯ І ВИКОРИСТАННЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПРАТ «БОРОВИЦЬКЕ» 2.1. Організаційно – економічна характеристика ПрАТ «Боровицьке» 2.2. Оцінка динаміки, структури та змін ресурсного потенціалу підприємства 2.3. Ефективність використання ресурсного потенціалу ПрАТ «Боровицьке» РОЗДІЛ 3 ОБГРУНТУВАННЯ ЗАХОДІВ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПРАТ «БОРОВИЦЬКЕ» 3.1. Характеристика заходів підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства 3.2. Економічне обґрунтування та оцінка запропонованих заходів ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ Ресурсний потенціал підприємства - не тільки сукупність ресурсів, що є в розпорядженні підприємства, а також спроможність працівників і менеджерів використовувати ресурси з метою виробництва товарів (послуг) та отримання максимального прибутку. Ресурсний потенціал підприємства включає в себе наступні види ресурсів: трудові, матеріальні (основний і оборотний капітал), нематеріальні, інвестиційні та фінансові. Під оцінкою ресурсів розуміють визначення величини економічних ресурсів, якою володіє і розпоряджається, і економічного результату їх ефективного використання. Оцінку ресурсного потенціалу можна проводити за одним із методів: результативний, доходний або порівняльний, а оцінку ефективності використання ресурсного потенціалу проводять за допомогою коефіцієнтного методу, розраховуючи ефективність формування і використання того чи іншого виду ресурсів. Практичні аспекти формування і використання ресурсного потенціалу були розглянуті на прикладі ПрАТ «Боровицьке». ПрАТ «Боровицьке» займається виловом риби на Кременчуцькому водосховищi, вирощуванням ставкової риби на орендованих ставках та переробкою риби. Товариство також виробляє охолоджену, свiжеморожену, в'ялену та копчену рибу. В цілому, проаналізувавши показники діяльності підприємства можна говорити про його стійкий фінансовий стан, достатню ліквідність балансу та високу фінансову стійкість. Також можна говорити про те, що підприємство має позитивну тенденцію зростання прибутковості в 2011 і 2012 році. Можна констатувати, що знижується вартість основних фондів за рахунок зносу, оновлення йде не високими темпами, оборотні фонди також збільшуються, але в основному за рахунок дебіторської заборгованості, чисельність працівників зменшується, при чому за рахунок робітників. Фінансові ресурси підприємства змінюються несуттєво. На підприємстві відсутні нематеріальні ресурси. ПрАТ «Боровицьке» активно використовує природні ресурси, зокрема водні, оскільки займається виловом риби, але використовує не власні, а орендовані ставки і рибні ресурси Кременчуцького водосховища. Аналіз ефективності використання ресурсів виявив підвищення ефективності використання основного капіталу, оборотних коштів, збільшення продуктивності праці та високу ефективність використання фінансових ресурсів. Для забезпечення подальшого збільшення ефективності використання ресурсного потенціалу пропонується обладнати цех для переробки риби, при чому переробляти не лише рибу власного вилову, але й рибу, закуплену в інших фермерських господарствах, які займаються її вирощуванням та закупити і встановити холодильне обладнання. Загальна сума початкових капітальних витрат на організацію цеху рибопереробки та закупівлю холодильного обладнання становитиме 889,69 тис.грн. В результаті здійснення проекту щорічний чистий грошовий потік, що є сумою прибутку і амортизації зростатиме від 1312,42 тис.грн. до 1597,95 тис.грн. щорічно. Чиста теперішня вартість проекту становить 527,79 тис.грн., термін окупності – 2,98 року, отже реалізація проекту ефективна і дозволить підприємству отримати значний прибуток. Для аналізу впливу показників на діяльність підприємства було розраховано декілька основних коефіцієнтів, що характеризують ресурсний потенціал. Зокрема, аналіз показав, що впровадження проекту збільшить чистий прибуток на 515,51 тис.грн., продуктивність праці – на 30,43 тис.грн., фондовіддача – на 0,58, оборотність оборотних коштів – на 0,91, відповідно фондоємність знизиться на 0,24, а тривалість обороту оборотних коштів – на 99,85 дні, що свідчить про ефективність даного проекту. Перелік табличного і графічного матеріалу: Рис. 1.1. Механізм формування (реформування) ресурсного потенціалу підприємства Рис.2.1 Організаційна структура ПрАТ «Боровицьке» Таблиця 2.1 Оцінка основних фінансово – економічних показників діяльності ПрАТ «Боровицьке» за 2010-2012 рр. Таблиця 2.2 Оцінка структури і динаміки основних фондів підприємства, тис.грн. Таблиця 2.3 Оцінка стану основних фондів підприємства в 2010-2012 рр. Таблиця 2.4 Оцінка динаміки і структури оборотних фондів підприємства, тис.грн. Таблиця 2.5 Структура і динаміка працівників ПрАТ «Боровицьке», осіб Таблиця 2.6 Показники, що характеризують рух персоналу ПрАТ «Боровицьке», осіб Таблиця 2.7 Динаміка фінансових ресурсів підприємства, тис.грн. Таблиця 2.8 Оцінка ефективності використання основних фондів підприємства Таблиця 2.9 Оцінка ефективності використання оборотних фондів підприємства Таблиця 2.10 Динаміка показників, які характеризують продуктивність праці та використання фонду робочого часу Таблиця 2.11 Аналіз ефективності використання фінансових ресурсів Таблиця 3.1 Початкові капітальні витрати на впровадження пропозиції Таблиця 3.2 Розрахунок вартості допоміжних матеріалів на 15,5 т продукції (1 місяць роботи цеху) Таблиця 3.3 Розрахунок вартості палива та енергії на виробництво 15,5 т рибної продукції Таблиця 3.4 Витрати на оплату праці персоналу в розрахунку на місяць його роботи Таблиця 3.5 Розрахунок відрахувань на соціальні заходи Таблиця 3.6 Розрахунок амортизаційних відрахувань (грн.) Таблиця 3.7 Собівартість виробництва в розрахунку на 15,5 т готової продукції Таблиця 3.8 Розрахунок відпускної ціни, грн. Таблиця 3.9 Розрахунок підприємства за банківським кредитом, тис.грн. Таблиця 3.10 Розрахунок чистого грошового потоку підприємства від реалізації проекту Таблиця 3.11 Розрахунок чистої теперішньої вартості проекту Таблиця 3.12 Вплив здійснення проекту на показники діяльності підприємства і ефективність використання ресурсного потенціалу
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову