0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Управлінський облік (ID:232805)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 9
Рік виконання: 2018
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
ЗАВДАННЯ 1 Необхідно визначити точку критичного об’єму продажу в натуральному виразі та кількість продукції, яку потрібно реалізувати для отримання прибутку в запланованому розмірі, якщо відомі постійні витрати на весь випуск, ціна реалізації за одиницю та змінні витрати на одиницю. Вихідні дані: Запланований прибуток – 48 тис.грн. Постійні витрати на весь випуск – 36 тис.грн. Ціна реалізації за одиницю – 27 грн. Змінні витрати на одиницю – 26,4 грн. ЗАВДАННЯ 2 Підприємство виходить на ринок з новою продукцією. Якою повинна бути ціна, яка забезпечить покриття всіх витрат та якою повинна бути ціна, якщо підприємство планує отримати прибуток в запланованому розмірі, якщо відомі можливий об’єм виробництва в натуральному виразі, змінні витрати на одиницю та постійні витрати на весь випуск. Вихідні дані: Запланований прибуток – 48 тис.грн. Постійні витрати на весь випуск – 36 тис.грн. Змінні витрати на одиницю – 26,4 грн. Можливий об’єм виробництва в натуральному виразі – 25 тис.шт. ЗАВДАННЯ 3 Підприємство виробляє продукцію одного виду, попит на яку еластичний по ціні. При 1 варіанті ціни передбачається, що попит складе в натуральному виразі відповідну величину. При 2 варіанті ціни передбачається, що попит складе в натуральному виразі відповідну величину. За умовою відомі постійні витрати на весь випуск, змінні витрати за одиницю при обох варіантах ціни. Який варіант ціни найбільш вигідний для отримання прибутку від реалізації продукції в запланованому розмірі. Вихідні дані: 1 варіант ціни – 62 грн. Попит на продукцію в натуральному виразі при 1 варіанті ціни – 71 тис.шт. 2 варіант ціни – 78,5 грн. Попит на продукцію в натуральному виразі при 2 варіанті ціни – 73 тис.шт. Запланований прибуток – 66 тис.грн. Постійні витрати на весь випуск при 1 варіанті ціни – 123 тис.грн. Постійні витрати на весь випуск при 2 варіанті ціни – 152 тис.грн. Змінні витрати на одиницю при обох варіантах ціни – 13,6 грн. ЗАВДАННЯ 4 Підприємство виробляє 3 виду продукції: А, В, С. Попит на продукцію А та В стабільний. Продукція С перестала користуватися попитом. У підприємства є можливість замінити її продукцією D. Потрібно визначити чи дозволить така заміна зберегти чисту виручку від реалізації продукції на попередньому рівні в розмірі 250 000 грн. й чи не призведе це до втрати прибутку від реалізації. Постійні витрати при обох варіантах складають 85 000 грн. Вихідні дані: Чиста виручка від реалізації продукції – 516 тис.грн. Постійні витрати на весь випуск при обох варіантах асортименту – 136 тис.грн. Відпускна ціна одиниці продукції: А – 31 грн. В – 33 грн. С – 74 тис. D – 54 грн. Змінні витрати на одиницю продукції: А – 41 грн. В – 44 грн. С – 49 грн. D – 47 грн. Питома вага в об’ємі реалізації, % А – 38 В – 38 С – 24 D – Варіант 1 А – 38 В – 38 С – D – 24 ЗАВДАННЯ 5 Провести факторний аналіз валового прибутку підприємства на основі вихідної інформації додатку 1. Таблиця 1 Вихідні дані для аналізу валового прибутку підприємства № Показники Кулькова ручка Капілярна ручка Гелева ручка 2014р. 2015р. 2014р. 2015р. 2014р. 2015р. А В 1 2 3 4 5 6 1 Ціна за одиницю (шт) продукції (без ПДВ), грн 13,91 25,75 38,95 41,96 39,5 40,65 2 Собівартість реалізації одиниці (кг) продукції, грн 11,49 12,8 35,94 36,37 42,87 41,63 3 Обсяг реалізації, продукції, тис.шт 36,1 34,92 33,55 39,25 17,3 29,6 ЗАВДАННЯ 6 Провести факторний аналіз зміни точки беззбитковості підприємства на основі вихідної інформації додатку 1: Таблиця 3 Вихідні дані для факторного аналізу зміни точки беззбитковості та запасу міцності № з/п Показники Роки 2015 2016 А В 1 2 1 Ціна за 1 кг, без ПДВ грн Чай чорний 72,92 75,92 Чай зелений 78,77 83,35 Каркаде 67,95 68,47 2 Змінні витрати на 1 кг, грн. (це собівартість) Чай чорний 68,94 73,59 Чай зелений 74,53 72,25 Каркаде 72,94 66,52 3 Постійні витрати, грн Чай чорний 54600 51070 Чай зелений 50000 53740 Каркаде 48900 56340 4 Обсяг виробництва, кг Чай чорний 45400 43300 Чай зелений 74000 62400 Каркаде 40500 40120
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову