0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Амброксол сироп (ID:299347)

Тип роботи: дипломна
Дисципліна:Фармакогнозія
Сторінок: 61
Рік виконання: 2020
Вартість: 4500
Купити цю роботу
Зміст
Вступ 1. Огляд літератури 1.1 Сиропи як лікарська форма 1.1.1 Використання сиропів у педіатричній практиці 1.1.2 Переваги та недоліки рідких лікарських форм 1.2 Допоміжні речовини, що використовуються у виробництві сиропів 1.2.1 Фізико-хімічні властивості додаткових розчинників, що використовуються для отримання сиропів (сорбіт, пропіленгліколь, гліцерин) 1.2.2 Консерванти. Характеристика та їх роль у технології 1.2.3 Корекція смаку, кольору та запаху у сиропах 1.3 Сиропи як відхаркуючи засоби 1.4 Дослідження фармако-технологічних і мікробіологічних властивостей сиропу Амброксол 1.4.1 Лікарські форми, в яких випускається препарат Лікарські форми препарату наведені в таблиці 1. 1.4.2 Синтез препарату Амброксол 1.4.3 Фармакодинаміка 1.4.4 Фармакологічні властивості ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 2. Характеристика готової продукції 2.2. Характеристика сировини, матеріалів та напівпродуктів 2.3 Блок – схема виготовлення сиропу 2.4. Опис стадій технологічного процесу 2.4.1 Опис технологічного процесу (баланс) 3. Мета і задачі розробки препаратів у вигляді сиропів в Україні 4. Охорона праці та техніка безпеки 5. Охорона довкілля Таблиця 5.1 - Перелік і характеристика відходів ВИСНОВКИ СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
1. Огляд літератури 1.1 Сиропи як лікарська форма Сиропи (Sirupi) - це концентровані розчини сахарози та інших цукрів у воді (до 64%), а також суміші їх з розчинами лікарських засобів, настойками та екстрактами. Це густі, прозорі рідини, що мають в залежності від складу характерний смак і запах. Сиропи в залежності від складу підрозділяють на смакові та лікарські. Смакові сиропи використовуються виключно як засоби, що виправляють смакові якості основних діючих речовин лікарських препаратів. До них відносять цукровий сироп, а також усі фруктово-ягідні сиропи. Цукровий сироп широко використовується у таблеточному виробництві у якості склеюючої речовини для приготування гранулятів. Фруктово-ягідні сиропи використовуються як коригенти смаку в технології дитячих лікарських форм. Також використовують цукровий, інвертний, цукрово-паточний, цукрово-інвертний, цукрово-інвертно-паточний сиропи. Інвертний сироп отримують з цукрового шляхом інвертування сахарози при нагріванні в присутності кислоти; при необхідності кислоту нейтралізують. Інвертний сироп – це суміш рівної кількості глюкози та фруктози; цукрово-паточний – цукру та патоки і т.д. Концентровані розчини сахарози мають відновлювальні властивості за рахунок утворення інвертного цукру, що дозволяє зберегти стійкість легкоокислювальних речовин в препараті. Крім цього, висока концентрація цукру створює високий осмотичний тиск у сиропах, що повністю перешкоджає росту та розвитку мікроорганізмів при зберіганні. Для приготування сиропів використовують цукор вищого очищення – рафінад, який містить не менше 99,9% сахарози і не більше 0,4% води. Він не містить ультрамарину, який є причиною псування сиропів в результаті появлення сірководню. В деяких випадках для їх консервації додають етиловий спирт. У безводному спирті цукор нерозчинний, але при наявності води в спирті його розчинність збільшується. 1.1.1 Використання сиропів у педіатричній практиці Створення дитячих лікарських форм в рідкому вигляді є складною проблемою. Дитячий організм відрізняється від дорослого перебігом ряду фізіологічних і біохімічних процесів. Для дітей новонароджених і ранніх вікових груп найбільш переважними є рідкі лікарські форми, які сприяють швидкості настання терапевтичного ефекту. Створення пероральних ГЛЗ пов'язане з найбільшими труднощами, так як при попаданні в шлунково-кишковий тракт ліки піддаються впливу великої кількості факторів. У той же час пероральні ЛФ для дітей вимагають більш високого вмісту наповнювачів: коригентів смаку, кольору, запаху, консервантів, стабілізаторів і т. д........