0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

КУРСОВА РОБОТА з Регіональної економіки на тему: Сучасні регіональні відмінності природного руху населення України (ID:160980)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Економіка
Сторінок: 43
Рік виконання: 2013
Вартість: 150
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП…………………………………………………………….. 1. Сутність поняття "природний рух населення", його роль у розвитку економіки України…………………………………………… 2. Передумови та фактори впливу на природний рух населення України на сучасному етапі……………………………………….. 3. Сучасна оцінка природного руху населення України в умовах формування "нової економіки"……………………………………… 4. Територіальні відмінності природного руху населення України на сучасному етапі…………………………………………………… 5. Проблеми природного руху населення України на сучасному етапі, шляхи їх вирішення та перспективи………………………. ВИСНОВКИ………………………………………………………………. СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………………………….
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Важливими факторами, що впливають на відтворення населення, є соціальні та природні умови його життєдіяльності. Одним з найважливіших чинників, що впливають на відтворення населення є проблеми довкілля. Водночас з даним показником тісно взаємопов’язана урбанізація. В останні роки гостро постала проблема урбанізації з одночасним збереженням сприятливих природних умов проживання. Залежність фізичного стану людини, як і способу її діяльності, від особливостей природних умов дуже велика. Сучасні зміни в природних умовах пов’язані з територіальною організацією виробництва та розвитком урбанізації. Особливо проблеми збереження належних природних умов загострюються у високо урбанізованих регіонах (Донбас, Придніпров’я). У таких регіонах рівень забруднення повітря, поверхневих вод і землі перевищує можливості їх самоочищення. Це призводить до деградації навколишнього середовища, що негативно впливає на здоров’я населення. Рис. 2.1 Рівень урбанізації в Україні в 2012 році [9] Несприятливі екологічні умови є причиною близько 20% прямих захворювань. Особливості екологічних умов окремих регіонів повинні враховуватися і при територіальній організації с/г виробництва. Це стосується насамперед приміського господарства, оскільки приміські території дуже часто забруднені важкими металами та іншими шкідливими елементами, які потрапляють з продуктами харчування в організм людини. Важливим напрямом поліпшення екологічної ситуації у високо урбанізованих регіонах є обмеження надмірного зростання промисловості та чисельності населення великих міст. Статево-вікова структура населення є одним з важливих демографічних показників. Він дозволяє зробити певні висновки щодо демографічних тенденцій та визначити можливості зміни динаміки чисельності населення в майбутньому. Сама ж статево-вікова структура населення є результатом особливостей народжуваності і смертності населення в конкретних історичних умовах відтворення.