0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Етапи попередньої обробки сировини та відповідне для цього обладнання (ID:325393)

Тип роботи: реферат
Сторінок: 14
Рік виконання: 2020
Вартість: 20
Купити цю роботу
Зміст
Вступ 1. Загальні відомості про вимоги до якості сировини. 2. Миття 3.Інспекція 4. Сортування 5. Калібрування 6. Використання відходів Висновки Список використаних джерел
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ Миття Плоди, що поступають на переробку, і овочі піддаються миттю для видалення залишків землі, отрутохімікатів і інших забруднень. Для переробки різних видів рослинної сировини необхідно використовувати в консервних цехах різні типи мийних машин. Типи мийних машин залежать від сировини, ступеня забруднення і методу їх переробки. Залежно від механічних властивостей плодів і овочів мийні машини ділять на дві групи: - з м'яким режимом миття - з жорстким режимом миття Залежно від типу робочого органу машини для миття сировини класифікуються: 1. - елеваторні 2. - вентиляторні 3. - щіткові 4. - барабанні 5. - лопатеві 6. - вібраційні Елеваторні – в них нетривале відмочування сировини у ванні з турбулізацією від насоса або компресора. Потім сировина подається транспортером(елеватором), де зрошується душовим пристроєм і вивантажується. Вентиляторні – вода у ванні піддається турбулізації стислим повітрям від вентилятора ( компресора). Переваги - інтенсивна турбулізація води приводить до якісного видалення забруднень. Недоліки - на поверхні води утворюється шар брудної піни і при виході з води чисті плоди забруднюються і вимагають обполіскування.[2] Інспекція Інспекція – це видалення непридатних для консервації плодів і овочів.[3] Класифікація інспекційного обладнання: 1. Стрічкові транспортери. 2. Роликові транспортери. 3. Вакуумні установки. Стрічкові транспортери – це стрічка, а на ній овочі і плоди оглядають робочі і видаляють непридатні. Недолік стрічкових транспортерів – недостатність огляду нижніх частин продуктів, що лежать на стрічці. Для усунення цього недоліку застосовують роликові транспортери – ролики обертаються та обертають овочі і плоди і дозволяють оглядати всю поверхню. Вакуумна установка дозволяє полегшити інспекцію дрібної сировини (горошок, ягоди, квасоля і ін.) . Вона складається з вакууму, шлангів і вакуумпістолету і бачка для збору некондиційної сировини.[2] Інспекція може бути суміщена з сортуванням. Сортування Сортування – це розділення плодоовочевої сировини по сортах, по ступеню зрілості, кольору тощо, згідно стандартів на той або інший вид продукції.[4] Класифікація сортувальних пристроїв: - Стрічкові транспортери. - Роликові транспортери. - Гідравлічні сортувачі. Гідравлічні сортувачі служать для розділення сировини (зелений горошок, томати, кукурудзяні зерна і ін.) по щільності. Доспілі плоди мають велику щільність, зелені або горошок молочної стиглості – меншу. Якщо їх опустити в судину з водою, то відбувається розділення на дві фракції, А якщо вода тече, то і відбувається відділення зерен горошку від перезрілого, зелених помідор від червоних. Швидкість руху води у ванні 0,2 м/с. Довжина ванни повинна бути в стільки раз більше її висоти, в скільки разів швидкість змішай більше швидкості осадження. Швидкість осадження = 0,02-0,03 м/с. Тоді довжина ванни повинні бути 2,5-3,5 м.[2]