0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Аналіз доходів і витрат підприємства (ID:178394)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 58
Рік виконання: 2016
Вартість: 80
Купити цю роботу
Зміст
Вступ 1. Методичний підхід до аналізу доходів і витрат підприємства 1.1. Економічний зміст доходів і витрат підприємства 1.2. Інформаційна база для проведення аналізу доходів і витрат підприємства 1.3. Методика проведення аналізу доходів і витрат 2. Економічна оцінка стану та формування доходів і витрат ПАТ «Хлібокомбінат № 1» 2.1. Коротка організаційно-економічна характеристика підприємства 2.2. Аналіз майна та джерел його формування 2.3. Аналіз складу, структури та динаміки доходів організації 2.4. Аналіз складу, структури і динаміки витрат організації 3. Напрямки покращення фінансового стану ПАТ «Хлібокомбінат № 1» 3.1. Заходи щодо збільшення доходів організації 3.2. Заходи по зниженню витрат організації Висновки Список використаної літератури Додатки
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Дохід є основним джерелом покриття здійснених підприємством витрат і формування прибутку, одним з основних показників, що відбивають фінансовий стан підприємства. Витратами визнаються або зменшення активів, або збільшення зобов’язань, що призводять до зменшення власного капіталу підприємства (за винятком зменшення власного капіталу внаслідок його вилучення або розподілу власниками) за умови, що ці витрати можуть бути достовірно оцінені. Завданнями аналізу доходів підприємства є: - оцінка виконання плану, динаміки та структури доходів підприємства; - оцінка впливу факторів на доходи підприємства; - визначення впливу факторів на прибуток підприємства в розрізі видів діяльності; - пошук резервів збільшення доходів підприємства; - обґрунтування та розробка заходів щодо використання виявлених резервів. Аналізуючи витрати діяльності, розв’язують такі основні задачі: 1) оцінка виконання плану за витратами в цілому по підприємству, а також по окремих видах продукції; 2) вивчення причин відхилення фактичних затрат від планових у розрізі статей, а також за окремими видами і групами продукції; 3) пошук резервів зниження витрат діяльності та розробка відповідних заходів щодо їх використання. Аналіз доходів підприємства проводиться за такими етапами: 1. Аналіз загального обсягу та складу доходів 2. Аналіз обсягу та джерел формування валового доходу (від реалізації товарів) торгового підприємства 3. Аналіз зміни рівня валового доходу 4. Оцінка рівня доходності інших видів діяльності підприємства 5. Кількісна оцінка факторів, що обумовлюють зміну обсягу формування валового доходу 6. Оцінка невикористаних можливостей з отримання доходів 7. Аналіз достатності формування доходів Аналіз витрат проводиться з метою визначення обґрунтованості понесених витрат та оцінки впливу окремих факторів на їх величину. Результати аналізу дають змогу виявити резерви зниження витрат підприємства та причини перевитрат, а також визначити базу для планування витрат. Проаналізувавши методику проведення аналізу витрат діяльності можна визначити основні завдання і етапи: перевірка обґрунтованості прийнятих управлінських рішень щодо витрат; об’єктивна оцінка виконання прийнятих рішень, під час якої виявляються відхилення фактичних витрат від планових; з’ясу¬вання чинників цих відхилень; підрахунок резервів дальшого зниження собівартості продукції; розроблення заходів із мобілізації внутрішньовиробничих резервів та використання їх у виробництві. Об’єктом дослідження виступає публічне акціонерне товариство «Хлібокомбінат №1». Товариство займається виробництвом хлiба та хлiбобулочних виробiв та оптовою торгiвлею власної готової продукцiї на ринку України. ПАТ безпосередньо здiйснює такi основнi види фiнансово-господарської дiяльностi: виробництво хлiба та хлiбобулочних виробiв, виробництво сухарiв, печива, пирогiв i тiстечок тривалого зберiгання, роздрiбна торгiвля в неспецiалiзованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту. Підприємство працює прибутково, ефективно, нарощує обсяги виробництва, збільшує майно і власний капітал. Але є і проблеми, які пов’язані з недостатньо ефективним проведенням кадрової політики і скороченням чисельності працівників. Аналіз доходів показав, що в їх структурі найбільшу частку має дохід від реалізації, а аналіз витрат виявив, що в їх структурі максимальну частку займає собівартість. Факторний аналіз показав, що зміна цін збільшила чистий прибуток на 717,1 тис.грн., обсяг реалізованої продукції збільшив його на 1230,4 тис.грн., обсяг виготовленої продукції знизив його на 1179,5 тис.грн., адміністративні та інші витрати знизили його на 1326 тис.грн., інші операційні доходи збільшили його на 305 тис.грн., а зменшення податку на прибуток збільшило його ще на 44 тис.грн. Проведений аналіз показника прибутку на 1 грн. реалізації та показників рентабельності щодо реалізації; показників рентабельності витрат дозволив зробити висновок, що майже всі вони через зниження прибутку зменшуються в 2015 році, хоча значно збільшились в 2014 році. Одним із напрямків збільшення прибутковості діяльності є впровадження проекту виготовлення макаронних виробів. Валовий прибуток від реалізації складатиме 265,93 тис.грн. на місяць і 3191,27 тис.грн. на рік, а чистий прибуток – 220,85 тис.грн. на місяць і 2648,75 тис.грн. на рік. Перелік табличного і графічного матеріалу: Рис. 1.1 Методика аналізу господарських операцій з продажу готової продукції, товарів щодо наявності критеріїв визнання доходу Рис. 1.2. Базові принципи побудови обліку затрат, доходів і результатів діяльності Рис. 1.3 Визнання доходу у звітах у разі використання принципу припущення нарахування Рис. 1.4 Можливі дати визнання доходу від продажу (реалізації) Рис. 1.5 Взаємозв’язок доходів, затрат, прибутків і збитків Таблиця 1.1 Погляди авторів на економічну сутність витрат Таблиця 2.1 Основні фінансово – економічні показники діяльності ПАТ «Хлібокомбінат №1» Таблиця 2.2 Аналіз динаміка майна підприємства і джерел його формування ПАТ «Хлібокомбінат №1» Таблиця 2.3 Аналіз структури майна підприємства і джерел його формування ПАТ «Хлібокомбінат №1» Таблиця 2.4 Обсяг і структура доходів ПАТ «Хлібокомбінат №1», тис.грн. Таблиця 2.5 Оцінка показника прибутку на 1 грн. реалізованої продукції Таблиця 2.6 Динаміка реалізаційних показників рентабельності, % Таблиця 2.7 Обсяг і структура витрат ПАТ «Хлібокомбінат №1», тис.грн. Таблиця 2.8 Вихідні дані для факторного аналізу чистого прибутку Таблиця 2.9 Зведена таблиця впливу факторів на чистий прибуток 2015 року Таблиця 2.10 Динаміка показників рентабельності витрат,% Таблиця 3.1 Калькуляція матеріальних витрат на виготовлення 1 т макаронних виробів Таблиця 3.2 Калькуляція витрат на оплату праці при виготовленні макаронних виробів на місяць Таблиця 3.3 Розрахунок відрахувань на соціальні заходи, тис.грн. Таблиця 3.4 Розрахунок місячної суми амортизаційних відрахувань Таблиця 3.5 Розрахунок суми інших поточних витрат на місяць Таблиця 3.6 Калькуляція витрат на виробництво продукції (на місяць та на рік) та розрахунок ціни готових виробів Таблиця 3.7 Розрахунок суми прибутку від впровадження проекту виробництва макаронних виробів