0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ПУСКУ, Варіант №61, Економіка праці, №3311 (ID:17478)

Тип роботи: контрольна
Дисципліна:Економіка праці
Сторінок: 16
Рік виконання: 2009
Вартість: 50
Купити цю роботу
Зміст
2. Трудовий потенціал: його сутність, показники, формування та розвиток 47. Трудовий метод вимірювання продуктивності праці і сфери його використання Завдання № 7 На підприємстві з обсягом виробництва консервної продукції до 80 туб виробіток на 1 робочого склав 140 умовних банок, а з обсягом виробництва консервної продукції більше 80 туб – 161 умовна банка. Визначте співвідношення рівнів продуктивності праці на підприємствах. Завдання № 25 На хлібозаводі, обладнаному трьома печами ФТЛ-2, працює бригада із 10 чоловік: – майстер-пекар IV розряду – 1; – тістомісильник III розряду – 1; – оператор по безтарному зберіганню муки III розряду – 1; – дріжджевар III розряду – 1; – пекар IV розряду – 2; – машиніст тісторозробної машини III розряду – 3; – вкладальник хлібу III розряду – 1. Через перебої в постачанні хлібозаводу сировиною і фінансові труднощі керівництво підприємства змушено було перевести робітни¬ків на погодинну оплату праці із скороченим тижнем. За березень мі¬сяць майстер-пекар відпрацював 140 годин, тістомісильник – 108 го¬дин, оператор по безтарному зберіганню борошна – 110 годин, решта робітників – 120 годин. Пекар-майстер виконує обов'язки бригадира. За якісний випуск хліба робітники преміюються у розмірі 10 % тарифної ставки. Тарифні коефіцієнти: III розряд – 1,69, IV розряд – 1,96. Мінімальну заробітну плату візьміть на рівні діючої. Визначте заробітну плату членів бригади за березень місяць. Завдання № 39 За даними таблиці 8 розрахуйте зменшення втрат робочого часу членами колективу ковбасного цеху на протязі зміни при 8-годинному робочому дні, річну економію робочого часу за рахунок скорочення втрат і непродуктивних затрат, а також відносну економію (вивільнен¬ня) чисельності робітників. Усього у ковбасному цеху працює 18 чоловік. Таблиця 1. Структура затрат робочого часу робітників ковбасного цеху Елементи затрат робочого часу До проведення заходів Після проведення заходів Підготовчо-завершальний час 6,4 5,0 Основний час 48,5 62,0 Допоміжний час 8,3 8,6 Час на обслуговування робочого місця 4,5 4,7 Час відпочинку 4,2 3,2 Втрати часу: – з вини робітників 6,0 4,9 – організаційного характеру 17,9 6,8 – технічного характеру 4,2 4,8 Разом 100,0 100,0 Література
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову