0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

РЕГУЛЮВАННЯ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА РОЗРОБКА ПРОПОЗИЦІЙ З УДОСКОНАЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ (ID:250183)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Економіка праці
Сторінок: 36
Рік виконання: 2015
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП Розділ 1. РЕГУЛЮВАННЯ РОБОЧОГО ЧАСУ НА ПІДПРИЄМСТВІ 5 1.1. Поняття, структура і види робочого часу 5 1.2. Регулювання часу на відпочинок 7 1.3. Законодавче регулювання режиму робочого часу 9 1.4. Дослідження використання та регулювання робочого часу на підприємстві харчової промисловості 12 Розділ 2. АНАЛІЗ ТРУДОВИХ ПОКАЗНИКІВ ТА СТАНУ ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ 14 2.1. Оцінка забезпеченості підприємства трудовими ресурсами 14 2.2. Оцінка ефективності використання трудових ресурсів 18 2.2.1.Аналіз використання робочого часу 18 2.2.2. Аналіз продуктивності праці й трудомісткості продукції 23 2.3. Аналіз використання коштів на оплату праці 26 2.3.1. Аналіз фонду оплати праці 26 2.3.2. Нарахування заробітної плати працівникам підприємства 28 Розділ 3. РОЗРОБКА ПРОПОЗИЦІЙ З УДОСКОНАЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТА ПЛАНУВАННЯ ТРУДОВИХ ПОКАЗНИКІВ 31 3.1 Розробка пропозицій з удосконалення регулювання робочого часу підприємстві харчової промисловості. 31 3.2. Планування трудових показників та визначення ефективності запропонованих заходів з удосконалення економіки праці на підприємстві. 33 ВИСНОВКИ 35
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ В Конституції України чітко зазначено, що кожна особа має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку особа вільно обирає або на яку вільно погоджується. Праця є основою будь-якої людської діяльності. Тільки завдяки праці люди можуть задовольняти свої матеріальні та духовні потреби. Для того щоб мати певні матеріальні блага, люди вступають у добровільний юридичний зв'язок між пра¬цівником і роботодавцем. Працівник зобов'язується особисто викону¬вати визначену трудову функцію за обумовленою спеціальністю, ква¬ліфікацією, посадою в даній організації з підпорядкуванням внутріш¬ньому трудовому розпорядкові, а роботодавець зобов'язується випла¬чувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, не¬обхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін. Тобто виникають трудові відносини. Обов'язковою умовою таких відносин є тривалість робочого часу, тобто часу, протягом якого працівник повинен перебувати у визначеному йому місці і виконувати роботу, яка йому доручається. Робочий час - це встановлений законодавством відрізок календарного часу, протягом якого працівник відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку, графіка роботи та умов трудового договору повинен виконувати свої трудові обов'язки. Держава на законодавчому рівні визначає граничну тривалість робочого часу, мінімальні строки часу відпочинку, їх види, пільги, гарантії та компенсації для працівників, які працюють на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці, поєднують роботу з навчанням тощо. Так, згідно ст. 45 Конституції України кожен, хто працює, має право на відпочинок, яке забезпечується наданням днів щотижневого відпочинку, а також оплачуваної щорічної відпустки, встановленням скороченого робочого дня щодо окремих професій і виробництв, скороченої тривалості роботи у нічний час [1]. Всі ці правила конкретизовані і розширені в межах чинного законодавства України, зокрема, в Кодексі законів про працю України, в Законі України „Про відпустки”, в підзаконних нормативних актах тощо. Основною метою курсової роботи є висвітлення проблеми регулювання видів робочого часу в Україні на шляху законодавчого становлення соціальних гарантій працівникам, а також закріплення і поглиблення теоретичних знань та практичних навичок на основі комплексного аналізу і планування трудових показників. Об’єктом дослідження є процес регулювання робочого часу в товаристві з обмеженою відповідальністю БП «Кристал». Предметом – методи регулювання робочого часу на даному підприємстві. Завдання курсової роботи: – визначити поняття та значення робочого часу; – проаналізувати види робочого часу та методи регулювання; – визначити оптимальну кількість трудових ресурсів підприємства; - зробити оцінку використання праці, коштів; Тематика регулювання робочого часу традиційно цікавить як зарубіжних, так і вітчизняних вчений. Зокрема, вказані проблеми у своїх наукових доробках піднімали такі вчені як Акопова Є., Барабаш А., Баранюк Ю., Башмаков В., Болотіна Н., Гаврилюк О., Гершанов Є., Гончаров Г., Єрьоменко В., Жернаков В., Чайкін А., Заржицький О., Пашков А., Прокопенко В., Сидоренко О., Реус О., Чанишева Г. та інші. Для виконання даної курсової роботи були використанні дані ТОВ БП «Кристал» (підприємство, яке спеціалізується на харчовій промисловості). Якість продукції даного підприємства підтверджено багатолітнім попитом у всіх регіонах України, виробництво сертифіковане.