0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

КОНСПЕКТ УРОКУ з української літератури для учнів 10 класу на тему: І. Нечуй-Левицький «Кайдашева сім’я» — соціально-побутова сатирично-гумористична повість-хроніка. Проблема сім’ї та впливу соціального тла на людське життя. Характеристика основних колізі (ID:927294)

Тип роботи: інше
Дисципліна:Література
Сторінок: 15
Рік виконання: 2023
Вартість: 150
Купити цю роботу
Зміст
КОНСПЕКТ УРОКУ з української літератури для учнів 10 класу на тему: І. Нечуй-Левицький «Кайдашева сім’я» — соціально-побутова сатирично-гумористична повість-хроніка. Проблема сім’ї та впливу соціального тла на людське життя. Характеристика основних колізій твору.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
І. Організаційний момент. Привітання, перевірка присутніх, перевірка домашнього завдання. Слово вчителя Добрий день, шановні учні! Думаю, ви добре підготувались до уроку і готові до плідної співпраці! Бажаю всім гарного настрою та цікавого спілкування. ІІ. Повідомлення теми та мети уроку. Отже, як ви зрозуміли з епіграфу, сьогодні ми ознайомимось із творчістю Івана Семеновича Нечуя-Левицького, проаналізуємо його повість «Кайдашева сім’я», виокремимо основні ідеї та проблеми, які автор порушив у своєму творі, розглянемо характеристики персонажів та зробимо висновки, який вплив на людство мають соціальні умови. ІІІ. Опрацювання нового матеріалу Слово вчителя Прочитаймо на слайді висловлювання відомих українських митців про письменника і його твір: (Учні читають по черзі) • «Іван Левицький — се великий артист зору, се колосальне, усеобіймаюче око України» (І. Франко). • «Кайдашева сім’я» з погляду «на високо-артистичне змалювання селянського життя і добру композицію належить до найкращих оздоб українського письменства» (І. Франко). • «Яка прекрасна мова! Читав — наче погожу воду у спеку пив. Яке знання народних звичаїв, народного життя!» (М. Коцюбинський). • «Жодна література світу не має такого правдивого, дотепного, людяного, сонячного, хоч дещо затьмареного тугою за кращим життям, твору…, як «Кайдашева сім’я» Нечуя» (М. Рильський). • «Кайдашева сім’я» — сумний твір, повість-трагікомедія» (С. Процюк). • «Кайдашева сім’я» — це модель всієї України. Автор блискуче розкрив деякі непривабливі риси нашої національної вдачі, які існують поза часом. Україна XXI ст. залишається схожою на «Кайдашеву сім’ю» (В. Панченко). Слово вчителя Як ми бачимо, митці дуже схвально висловлювались про письменника. А що ж ми знаємо про нього? Познайомимось із ним ближче.