0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Використання дієтичних добавок в технології виготовлення макаронних виробів (ID:712119)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Кулінарія
Сторінок: 37
Рік виконання: 2021
Вартість: 750
Купити цю роботу
Зміст
Вступ Ⅰ. Теоретичні аспекти виробництва макаронних виробів з додаванням дієтичних добавок 1.1. Аналіз сучасного етапу та перспективи виробництва макаронних виробів з додаванням дієтичних добавок 1.2. Характеристика функціональних властивостей дієтичних добавок Ⅱ. Дослідження впливу дієтичних добавок на властивості макаронних виробів 2.1. Огляд функціонально-технологічних властивостей макаронних виробів з додаванням дієтичних добавок 2.2. Технологія та якісні характеристики макаронних виробів із додаванням дієтичних добавок Ⅲ. Впровадження технології виготовлення макаронних виробів з додаванням дієтичних добавок 3.1. Проектування процесу виробництва макаронних виробів з додаванням дієтичних добавок 3.2. Економічна ефективність виробництва макаронних виробів з додаванням дієтичних добавок Висновки Список використаних джерел Додатки
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Основне призначення харчової промисловості – виробництво продуктів харчування. Її ефективний розвиток дозволяє компенсувати існуючі відмінності в постачанні продовольством населення, що проживає в різних регіонах країни. Дана промисловість тісно пов’язана з сільським господарством, так як від нього надходить сировина для виготовлення продуктів – молоко, зерно, м’ясо, морепродукти, овочі і фрукти. Можна сказати, то харчова промисловість – це частина агропромислового комплексу. В першу чергу вона задовольняє основні потреби населення в важливих продуктах харчування через різноманітність асортименту продукції. Також її продукція є важливим експортним товаром. Обсяг валової продукції відображає рівень життя держави і показує, в якому стані знаходиться агропромисловий комплекс. Тому вона має першорядне значення. Особливості харчової галузі: повсюдність і масовість використання; повсюдність розміщення; низька транспортабельність сільськогосподарської сировини. Вона вважається найдинамічнішою і швидкоплинною галуззю в світі, так як її виробництво безпосередньо спрямоване на споживача. Через це харчова промисловість дуже сприйнятлива до найменших коливань ринку. До того ж продуктовий асортимент постійно оновлюється. Як ми вже згадували, харчова промисловість тісно пов’язана з сільським господарством. Тому її значення обумовлюється ще й наступним: Розведення риб, тварин, що дозволяє підтримувати їх популяцію в світі. Вирощування овочів і культур відбувається з дотриманням усіх вимог. Видобуток корисних і важливих мінералів, навіть тих, які людина відразу не може знайти. Роль макаронів у раціоні харчування і майже в усьому світі складно переоцінити. Багато хто навіть вважає їх основним продуктом харчування двадцятого століття. Макаронні вироби – це особлива група зерноборошняних товарів, яка доступна за ціною, добре знайома покупцям і налічує безліч прихильників серед населення. Макаронна промисловість України має давню історію і налічує 22 фабрики і велику кількість цехів при хлібозаводах, харчосмакових фабриках, харчових концентратних виробництв. Останніми роками з’явились малі підприємства, які з успіхом конкурують із старими, більш потужними. Макаронні вироби – продукти, які підтримують висушування до 13%-ої вологості і нижче сформованих виробів із тіста макаронного борошна збагачувачами або без них. Це один із найпоширеніших продуктів харчування в усьому світі. Асортимент макаронних виробів дуже широкий, але його різноманіття залежність від якості борошна, технічного обладнання виробництва, присутності рецептурних додатків, наявності пакувальних матеріалів. Асортимент на складі до 30 найменувань одночасно. Він може розширюватися за рахунок різноманіття форми. Фахівцям відомо, що високоякісні макаронні вироби можна зробити лише зі спеціального борошна, яке виробляють з твердої пшениці. Це основний продукт харчування і попит на них досить стабільний. Для вдосконалення існуючих та створення нових технологій виготовлення макаронних виробів проводиться подальше поглиблене теоретичне вивчення технологічних процесів: механізм формування мікроструктури продукту, зміна зв'язку вологи з матеріалом, закономірності сушіння залежно від властивостей макаронних виробів, вплив технологічних факторів на ці процеси. Макаронні вироби є цінним продуктом харчування і займають важливе місце у раціоні людини. Вони мають високу енергетичну цінність і містять значну кількість легкозасвоюваного крохмалю, а їх білки дефектні, тому що вони обмежені такими амінокислотами, як лізин, метіонін, триптофан. Паста не містить достатньої кількості харчових волокон, мінералів, вітамінів та інших біологічно активних речовин. Тому необхідно підвищувати харчову цінність макаронних виробів, збагачувати їх білком та біологічно активними речовинами. Підвищення якості випікання макаронних виробів також є надзвичайно важливим питанням, оскільки промисловість лише обробляє їх. Це пов'язано з відсутністю твердих сортів пшениці та вищою вартістю макаронного борошна. Використання харчових добавок та покращувачів: аскорбінової та лимонної кислот, лецитину, метилцелюлози, карбулози, желатину та ін. Допомагає забезпечити необхідну якість макаронів з хлібопекарського борошна. До того ж асортимент макаронів недостатній. В даний час майже немає довгих трубчастих виробів (макарони), макаронів для начинення. Вузький асортимент за смаковими якостями.