0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ДОСЛІДЖЕННЯ МОЖЛИВОСТІ МОДЕРНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ РЕЛЕЙНОГО ЗАХИСТУ ТА ПРОТИАВАРІЙНОЇ АВТОМАТИКИ ЕЛЕКТРОУСТАНОВОК ВЛАСНИХ ПОТРЕБ АТОМНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ (ID:904956)

Тип роботи: магістерська
Дисципліна:Енергетика
Сторінок: 91
Рік виконання: 2023
Вартість: 450
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП_________________________________________________________2 1. ТЕХНІЧНИЙ ОПИС ЕЛЕКТРОУСТАТКУВАННЯ ЕЛЕКТИЧНИХ СТАНЦІЙ Т ПІДСТАНЦІЙ____________________________________________5 1.1. Загальна характеристика__________________________________10 1.2. Силові трансформатори та підстанції________________________20 1.3. Комутаційне обладнання підстанцій_________________________27 2. ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ЕЛЕКТРОУСТАНОВОК ВЛАСНИХ ПОТРЕБ АТОМНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ_____________________________30 2.1. Засоби релейного захисту і автоматики підстанції____________32 2.2. Вимірювальні прилади___________________________________40 2.3. Захисне обладнання______________________________________45 3. ОРГАНІЗАЦІЯ РЕЛЕЙНОГО ЗАХИСТУ ЕЛЕКТРОУСТАНОВОК ВЛАСНИХ ПОТРЕБ АТОМНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ_____________________47 3.1. Огляд сучасних методів протиаварійної автоматики___________50 3.2. Автоматика обмеження перенавантаження обладнання________55 3.3. Автоматика ліквідації асинхронного режиму_________________60 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА_____64 4.1.Оцінка показників умов праці________________________________65 4.2 Розрахунок заземлюючого контуру підстанції__________________69 4.3 Висновок_________________________________________________72 5 ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ_________________________________________73 5.1 Цивільний захист населення____________________________________74 5.2 Оцінка радіаційної обстановки при аваріях на атомних енергетичних установках (АЕС)__________________________________________________________75 6. ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ___________________________79 6.1. Опис ідеї___________________________________________80 6.2. Технологічний аудит________________________________83 6.3. Аналіз ринкових можливостей________________________86 ВИСНОВКИ__________________________________________________87 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ_________________________________________91
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Необхідну надійність роботи всіх секторів сучасного господарства будь-якої країни забезпечує надійні та прогресивні електротехнічні апарати. Важливе значення у цьому відіграє стан електрообладнання та всієї електротехнічної продукції, що використовується в системах електропостачання як нижчої, так і вищої напруги. Зараз перед енергетиками гостро стоїть питання технічного переозброєння парку силових машин та іншого електроустаткування. Для вирішення цього питання потрібна наявність повної інформації про технічний стан даної апаратури в даний час, можливості продовження терміну служби, а також часткову або повну заміну, нові конструкторські розробки, технічні параметри та іноземні аналоги. Трансформаторні підстанції є основною ланкою системи електропостачання, призначені для забезпечення електроприймачів заданими показниками та якістю електричної енергії. На території промислових підприємств розміщують трансформаторні підстанції: заводські та цехові. За розташуванням цехові та заводські підстанції бувають: вбудовані, прибудовані до основних виробничих будівель та окремо стоять. Залежно від способу комплектації трансформаторні підстанції бувають повністю зібраному вигляді або в підготовленому для складання вигляді. Електроенергія до цехових підстанцій може надходити як повітряними, так і кабельними лініями від головних низьких підстанцій (ДПП), розташованих на території промислових підприємств, а також у межах міста або району. [3] Основними конструктивними частинами цехових підстанцій є: 1. Розподільний пристрій високої напруги (РУ ВН). До нього входить електрообладнання напругою 6–10 кВ: високовольтні вимикачі, роз'єднувачі, запобіжники, вимірювальні трансформатори струму та напруги, пристрої захисту та сигналізації, засоби вимірювання. 2. Силові трифазні трансформатори. 3. Розподільний пристрій низької напруги (РУ ПН). До нього входить обладнання напругою 0,4/0,23 кВ: автоматичні вимикачі, рубильники, запобіжники, засоби вимірювання. У дипломній роботі з урахуванням креслення загального виду механічного цеху слід спроектувати трансформаторну підстанцію, вбудовану у приміщення цеху. Подача електричної енергії до трансформаторної підстанції здійснюється кабельною лінією. Для комутації обладнання підстанції з вищої сторони в РУ 10 кВ встановлюватимуться вимикачі навантаження та високовольтні запобіжники. З урахуванням категорії надійності електропостачання буде обрано силові трансформатори для зниження змінної трифазної напруги з 10 кВ до 0,4 кВ. Для комутації ланцюга з боку 0,4 кВ буде обрано автоматичні вимикачі. На самому початку роботи над побудовою системи вибору обладнання цехової підстанції механічного цеху, на основі даних електричних навантажень споживачів механічного цеху здійснимо розрахунок загальної повної потужності споживачів цеху, вибираючи один із методів розрахунку навантажень з різним режимом роботи та коефіцієнтом використання потужності протягом зміни.