0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Причини та етапи створення центральних банків провідних капіталістичних країн та розвиток і розширення їх регулюючих функцій( Англія, Німеччина, Франція, США, Австро-Угорська імперія і Російська імперія) (ID:240052)

Тип роботи: реферат
Дисципліна:Гроші і кредит
Сторінок: 17
Рік виконання: 2018
Вартість: 60
Купити цю роботу
Зміст
Вступ 3 1. Загальна характеристика та функції центральних банків 3 2. Причини та етапи створення центральних банків 7 3. Розширення регулюючих функцій центральних банків капіталістичних країн 13 Висновок 16 Список використаної літератури 17
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Центральні банки в їх сучасному вигляді існують порівняно недавно. На ранніх стадіях розвитку капіталізму чітке розмежовування між центральними (емісійними) та комерційними банками було відсутнє. Комерційні банки активно вдавались до випуску банкнот з метою залучення капіталу. По мірі розвитку кредитної системи проходив процес централізації банківської емісії в деяких великих комерційних банках. Підсумком цього процесу стало закріплення за одним з банків монопольного права на випуск банкнот. Спочатку такий банк називався емісійним або національним, а в подальшому - центральним, що відповідало його зверхньому положенню у кредитній системі[3, c.204]. В 1694 р. був заснований Банк Англії. Але цей банк не володів правом на емісію грошових знаків і його функції відрізнялись від функцій сучасних центральних банків. Тому, Банк Англії спочатку повинен був фінансувати торгівлю та промисловість, а Банк Австро-Угорської імперії - внутрішню та зовнішню торгівлю. Центральні банки в їх сучасному вигляді виникли в XIX ст. В сучасних умовах практично в усіх країнах світу існують центральні банки, але між ними є вагомі відмінності, обумовлені особливостями політичного та фінансово-економічного розвитку країн.