0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

КУРСОВА РОБОТА з дисципліни «МІКРОЕКОНОМІКА» на тему "Короткострокова та довгострокова рівновага фірми на ринку монополістичної конкуренції" (ID:837831)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Мікроекономіка
Сторінок: 35
Рік виконання: 2020
Вартість: 700
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ХАРАКТЕРИСТИКА РИНКУ МОНОПОЛІСТИЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ 5 1.1 Особливості підприємств, що працюють на ринку монополістичної конкуренції 5 1.2 Диференціація продукту на ринку монополістичної конкуренції 8 1.3 Передумови розвитку нецінової конкуренції 12 РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ ЦІНОУТВОРЕННЯ В УМОВАХ МОНОПОЛІСТИЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ 16 2.1. Граничний підхід до ціноутворення монополістичних конкурентів. 16 2.2. Вплив рекламної діяльності на обсяг продажу і витрати. 18 2.3 Монополістична конкуренція та економічна ефективність. 21 РОЗДІЛ 3. РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА. ВАРІАНТ № 14 23 ВИСНОВКИ 33 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 35
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Робота оцінена в 79 балів ВСТУП Особливості конкуренції на сучасних ринках - це дуже складна, але в той же час і цікава тема. Конкуренція відноситься до економічних категорій, сутність яких багатогранна. Під впливом глобальної економіки характер конкуренції в основних галузях економіки розвинених країн в останнє десятиліття змінився. У конкуренції виникають нові явища. Відбувається розширення меж ринків, в результаті чого збільшується ступінь конкуренції і полегшується вихід на міжнародні та внутрішні ринки. Для України особливо важливо входження в світовий простір, але першорядне необхідна умова цього - збільшення рівня конкурентоспроможності національних підприємств на світовому ринку. Це завдання тісно пов'язана зі структурною перебудовою економіки в цілому, ускладненням інноваційної складової в розвитку науково-технічної модернізації, що дозволяє створювати нові виробничо-наукові комплекси. Актуальність теми курсової роботи визначається тим, що вищезазначені явища впливають і на підприємства - учасників ринків з монополістичною конкуренцією, тому з'являються нові особливості монополістичної конкуренції і нові тренди її розвитку в українській економіці, які треба вивчати и аналізувати. Метою курсової роботи є вивчення сутності та ролі короткострокової та довгострокової рівноваги фірми на ринку монополістичної конкуренції. Виходячи з даної мети в роботі були поставлені наступні завдання: - дати поняття конкуренції та визначити умови її виникнення; - розглянути функції та види конкуренції; - вивчити методи конкурентної боротьби - ознайомитися з ринками монополістичної конкуренції; - проаналізувати проблеми розвитку ринку монополістичної конкуренції; - вивчити способи ведення конкурентної боротьби; - проаналізувати сучасний стан ринку монополістичної конкуренції; - розглянути тенденції і перспективи розвитку монополістичної конкуренції в сучасній Росії. Об'єктом дослідження є ринок монополістичної конкуренції. Предметом дослідження вважаємо сукупність економічних відносин, що визначають встановлення короткострокової та довгострокової рівноваги фірми на ринку монополістичної конкуренції. Теоретичною базою дослідження є основні теоретичні підходи та історії походження, що розкривають сутність монополістичної конкуренції. Методологічною базою дослідження послужили методи і прийоми наукового дослідження: загальнонаукові - історико-логічний метод, метод наукових абстракцій, аналіз і синтез; і спеціальні - статистичний метод, спостережень і збору фактів. Емпіричну базу дослідження становлять підручники з економічних дисциплін, перш за все, з економічної теорії, праці вчених, в яких розглянуто проблему дослідження, інтернет-ресурси. Структура курсової роботи: вступ, три розділи, висновок і список використаної літератури.