0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Принцип презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини та його інтерпретація Європейським судом з прав людини (ID:299894)

Тип роботи: реферат
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 26
Рік виконання: 2020
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ПРЕЗУМПЦІЇ НЕВИНУВАТОСТІ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОВЕДЕНОСТІ ВИНИ В СИСТЕМІ ЗАСАД КРИМІНАЛЬНОГО СУДОЧИНСТВА 6 1.1. Історичний аспект розвитку інституту презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини 6 1.2. Поняття, сутність і значення презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини для виконання завдань кримінального судочинства 9 РОЗДІЛ 2. РЕАЛІЗАЦІЯ ПРИНЦИПУ ПРЕЗУМПЦІЇ НЕВИНУВАТОСТІ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОВЕДЕНОСТІ ВИНИ У КРИМІНАЛЬНОМУ СУДОЧИНСТВІ УКРАЇНИ ТА ЙОГО ІНТЕРПРЕТАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКИМ СУДОМ З ПРАВ ЛЮДИНИ 12 2.1. Реалізація принципу презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини під час здійснення кримінального судочинства в Україні 12 2.2. Презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини крізь призму практики Європейського суду з прав людини 15 ВИСНОВКИ 20 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 24
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини є однією із засад кримінального процесу в Україні. Проте, її поява є цілком обґрунтованою і необхідною для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення і, в подальшому – його судового розгляду. Тому, з метою дослідження засади презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини в теорії кримінального процесу цілком доцільним є аналіз історії її виникнення та закріплення в актах національного законодавства України. За загальним правилом, джерелами презумпції невинуватості вважаються положення римського права. Прототипом принципу презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини («presumptio innocentiae») виступає встановлене давньоримськими юристами правило «presumptio boni viri», що означає «учасник судового позову вважається діючим сумлінно і добросовісно, поки інше не доведено». Тобто, кожен учасник правових відносин вважався таким, що діє добропорядно, а якщо хтось стверджував протилежне, то він був зобов’язаний довести це твердження. Хто стверджує – той доводить [9, с. 24]. Принцип презумпції невинуватості в кримінальному судочинстві почав зароджуватися у Франції, де завжди найгостріше поставала і постає дотепер проблема не лише прав і свобод людини, а й її життя. Адже, у Франції були на те свої причини. Королівський абсолютизм у цій країні тривалий час широко використовував практику позасудових ув’язнень. Починаючи з царювання Людовіка ХІІІ (правління кардинала Рішельє) увійшло в систему ув’язнення в державні фортеці і в’язниці за наказами, підписаними королем і скріпленими його печаткою. В них не вказувалося ані суті обвинувачення, ані строку ув’язнення. Це був наказ коменданта королівської в’язниці чи фортеці ув’язнити певну особу. Цими наказами користувалися для того, щоби покарати неугодну людину, яку з причин її невинуватості не можна було притягти до суду.
Інші роботи з даної категорії: