0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Фізичні і хімічні властивості слабоалкогольних напоїв та методи їх дослідження (ID:254665)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Товарознавство
Сторінок: 50
Рік виконання: 2014
Вартість: 300
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ Вступ………………………………………………………………………………3 Розділ 1. Огляд літератури 1.1. Загальна характеристика пива……………………………………………..5 1.2. Хімічний склад пива……….………………………………………………8 1.3. Показники якості пива……………………………………………………13 Розділ 2. Фізичні властивості пива та методи їх дослідження 2.1. Фізичні властивості пива ………………………………………………...17 2.2. Фізичні методи дослідження пива……………………………………….21 2.2.1. Методи визначення кольору пива: методом візуального порівняння з розчином йоду; колориметричним методом……………………...….....21 2.2.2. Рефрактометричний метод визначення масової частки спирту та діючого екстракту………………………………………………….……..25 2.2.3. Потенціометричний метод визначення активної кислотності та метод потенціометричного титрування……………….……………………...…27 Розділ 3. Хімічні властивості пива та методи їх дослідження 3.1. Хімічні властивості пива…………………………………………………...34 3.2. Хімічні методи дослідження пива………………………………………....35 3.2.1. Визначення загальної (титрованої) кислотності пива……………...….41 3.2.2. Методи визначення масової частки спирту та діючого екстракту дистиляційним методом ………………………………………………………..43 Висновки та пропозиції………….…………………………………...………..44 Список використаних джерел…….…………………………………………..45 Додатки…………………………………………………………………………..47
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Пиво – старовинний слабоалкогольний ячмінно-солодовий напій, що володіє приємною гіркотою, ароматом хмелю, здатністю вспінюватися при наповненні келиху і довгий час утримувати на поверхні шар компактної піни. У всіх країнах світу споживають цей освіжаючий напій, але найбільше його виробляють і споживають в Америці (36,4% загальносвітового виробництва), Європі (35,5%) та Азії (21,8%) Технологія пива заснована головним чином на життєдіяльності зерен ячменю і пивних дріжджів. При приготуванні пива протікає багато фізико-хімічних, біохімічних та інших процесів, які зумовлюють якісні та смакові показники готового продукту. Завдяки приємному смаку, тонізуючій дії, пиво має великий попит у населення, в багатьох країнах виступає суперником міцних алкогольних напоїв. Залежно від сорту пиво містить 4-10% легкозасвоюваних живильних речовин, головним чином вуглеводів, невелику кількість амінокислот і інших продуктів розщеплювання білка, а також мінеральні речовини. Крім того, в ньому міститься 1,5-7% спирту, до 0,4% вуглекислого газу, гіркі і дубильні речовини, органічні кислоти. Зменшення виробництва пива на душу населення у розвинених країнах пояснюється появою інших натуральних і ненатуральних напоїв. Проблемою виробництва пива в Україні є фальсифікація слабоалкогольної продукції, низький рівень якості пива, що не відповідає державним стандартам. Тому дослідження фізико-хімічних властивостей та методів їх дослідження слабоалкогольних напоїв є актуальним напрямком на сьогоднішній день. Об'єктом дослідження курсової роботи є пиво різних українських виробників, зокрема ТМ «Рогань», «Чернігівське» та «Оболонь». Предметом дослідження є фізико-хімічні властивості та методи дослідження пива ТМ «Рогань», «Чернігівське» та «Оболонь». Метою даної курсової роботи є вивчення фізичних та хімічних властивостей слабоалкогольних напоїв та методів їх дослідження. Реалізація поставленої мети здійснюється шляхом вирішення наступних завдань: - надання загальної характеристики слабоалкогольним напоям, зокрема пиву; - аналіз хімічного складу пива; - обґрунтування головних показників якості пива; - вивчення фізичних властивостей слабоалкогольних напоїв, а саме пива; - дослідження фізичних методів дослідження пива; - вивчення хімічних властивостей пива; - аналіз хімічних методів дослідження пива; - узагальнення головних фізико-хімічних властивостей пива та їх методів дослідження.