0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою тварин, хворих на ехінококоз (ID:237625)

Тип роботи: дипломна
Сторінок: 75
Рік виконання: 2015
Вартість: 2500
Купити цю роботу
Зміст
Пояснювальна записка Зміст 2 Завдання на дипломну роботу 5 Реферат 6 Перелік скорочень 8 1. Вступ 9 2. Огляд літератури 11 2.1. Характеристика збудника ехінококозу 11 2.2. Цикл розвитку збудника 12 2.3. Шляхи передачі збудника ехінококозу тваринам і людям, поширення даного захворювання 13 2.4. Діагностика ехінококозу 15 2.4.1. Прижиттєва діагностика ехінококозу 15 2.4.2. Післязабійна діагностика за ехінококозу 16 2.4.3. Ветеринарно-санітарна діагностика ехінококозу 17 2.4.4. Диференційна діагностика ехінококозу 17 2.5. Лікування 18 2.6. Заходи боротьби та профілактики з ехінококозом тварин 18 2.7. Висновок з огляду літератури 20 3. Власні дослідження 22 3.1. Матеріали та методи дослідження 22 3.2. Характеристика лабораторії ветеринарної медицини при ТОВ “Глобинський м’ясокомбінат” та власне ТОВ “Глобинський м’ясокомбінат” 23 3.3. Результати власних досліджень та їх аналіз 25 3.3.1. Проведення передзабійного огляду свиней 25 3.3.2. Проведення післязабійного огляду туш та внутрішніх органів забійних свиней 26 3.3.2. Моніторинг післязабійної діагностики свиней, хворих на ехінококоз, які надійшли на Глобинський м’ясокомбінат у період з 2013 по 2015 роки 34 3.3.3. Проведення ветеринарно-санітарної експертизи туш та внутрішніх органів, хворих на ехінококоз свиней 37 3.3.4. Результати дослідження м’яса органолептичним методом 39 3.3.5. Результати фізико-хімічного дослідження м’яса 40 3.3.6. Мікроскопічне дослідження проб м’яса свиней 41 3.3.7. Ветеринарно-санітарна оцінка при ехінококозі свиней 43 3.8. Розрахунок економічної ефективності ветеринарних заходів 45 3.9. Обговорення результатів власних досліджень 48 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 52 5. ЕКОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА 64 6. ВИСНОВКИ 68 7. ПРОПОЗИЦІЇ ВИРОБНИЦТВУ 69 8. СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 70 ДОДАТКИ 75
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
РЕФЕРАТ Тема роботи: «Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою тварин, хворих на ехінококоз». Дипломна робота присвячена актуальній проблемі – ветеринарно-санітарній оцінці якості продуктів забою здорових та хворих тварин. М’ясо та м’ясопродукти залишаються одним із основних джерел поживних речовин у раціоні людей в усьому світі. Серед видів м’яса забійних тварин одне із провідних місць за рівнем споживання посідає свинина. Споживач в останні роки став більш вибагливим щодо якості та безпеки продуктів харчування. М’ясо високої якості можна отримати лише від здорових, вгодованих тварин, забитих з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог. Дипломна робота складається зі вступу, огляду літератури, власних досліджень, які викладені у п’яти розділах, їх узагальнення та аналізу, висновків і пропозицій виробництву, списоку використаних літературних джерел. Праця виконана на 76 листах комп’ютерного друку, має 7 таблиць, 6 рисунків, 2 додатки, а список літератури включає 46 джерел. Характер роботи: експериментальний. Об’єкт досліджень: продукти забою свиней, хворих на ехінококоз, що надходили на ТОВ “Глобинський м’ясокомбінат”. Результати досліджень: За результатами власних досліджень було встановлено, що найвища інвазованість ехінококозом свиней у Полтавській області спостерігається у Диканському районі – 187; Полтавському – 175 і Зінківському – 159 випадків. Доведено, що сезонність у виявленні уражених ехінококами свиней не проявлялася, але спостерігали збільшення їх восени та взимку, що пояснюється більшою кількістю забійних тварин, які надходили на підприємство в цей період року. При ветеринарно-санітарному огляді печінки свиней, хворих на ехінококоз, на поверхні даного органу знаходили ехінококові міхури різного розміру. У процесі післязабійного огляду печінки з незначним ураженням (інтенсивність інвазії 5–6 ларвоцист) патологоанатомічні зміни не були помітні, але виявляли ознаки переродження тканини довкола стінки ларвоцисти на відстані 1,5–2 см. За значного ступеня ураження печінка зазвичай була матово-сірого кольору, щільна, збільшена, деформована ларвоцистами, в деяких випадках з ознаками атрофії паренхіми і розвитку в ній фіброзної тканини. За множинного ураження органу ехінококовими міхурами значних розмірів, його поверхня горбиста. Міхурі наповнені прозорою, злегка опалесціюючою рідиною з протосколексами на внутрішній (гермінативній) оболонці. За патологічних змін у скелетній мускулатурі і внутрішніх органах, а також при наявності жовтяничного забарвлення і виснаження, туші й внутрішні органи утилізувалися. За незначного ураження внутрішніх органів, після зачищення ділянок з ларвоцистами ехінокока, продукти забою, у тому числі й туші, випускалися без обмеження. Всі конфіскати, як джерело інвазії для м’ясоїдних, направлялися на технічну утилізацію. Економічні збитки склали 85945 грн. Галузь використання – ветеринарна медицина.
Інші роботи з даної категорії: